Kloka Gummans Stuga

Ceremonier och träffar

De öppna ceremonierna som anordnas genom Kloka Gummans Stuga är alltid gratis.


Tidigare evenemang

23/5 Fullmånekväll på Spådomskontoret

Men kl 18 och 21 lägger jag kort på Spådomskontoret i Grönsdal i Stockholm. Kom och snabbspå dig, träffa andra häxor eller köp en besvärjelse.

www.spadomskontoret.se 


April 2024 Beltane i Solbergaskogen

Vårvindarna letar sig fram genom skogen, marken är full av vitsippor och trädens löv är på väg att spricka ut. Skogens vilda väsen lockar oss ut ur hemmen till sommarens dans bland gräs och grenar, rötter och jord. 

Välkomna att fira Beltane i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 28 april kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.  


April 2024 Häxfika

Kom och fika med Te och Häxkonst. Söndagen den 14 april flyttar vi häxfikat och samtalen till ett café i Gamla Stan i Stockholm. Från kl 15.00 sitter vi med varsin kopp te på Grillska Huset och pratar häxkonst. Vi tänker oss att det blir diskussion, inspiration och en fin stund tillsammans med likasinnade. Ni hittar oss vid månlampan och häxhatten. 


Mars 2024 Vårdagjämning i Solbergaskogen

Det porlar i bäcken och prasslar i buskarna. Träden har redan börjat få knoppar. Mörkret och ljuset är i balans, och med vinterns visdom i ryggen och gör oss redo att ta det första steget ut i sommarens överflöd.

Välkomna att fira vårdagjämningen i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 17 mars kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


Mars 2024 Häxfika

Kom och fika med Te och Häxkonst. Söndagen den 3 mars flyttar vi häxfikat och samtalen till ett café i Gamla Stan i Stockholm. Från kl 15.00 sitter vi med varsin kopp te på Grillska Huset och pratar häxkonst. Vi tänker oss att det blir diskussion, inspiration och en fin stund tillsammans med likasinnade. Ni hittar oss vid månlampan och häxhatten. 


Februari 2024 Imbolc i Solbergaskogen

Halva vintern har gått och dagarna blir allt längre. Det nya livet börjar redan röra på sig under jorden. Försiktigt tar vi våra första steg ut ur den mörka årstiden.

Välkomna att fira imbolc i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 28/1 kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2023 Vintersolstånd i Solbergaskogen

Välkomna att fira vintersolståndet i en öppen ceremoni i Solbergaskogen på temat vintervila och självomsorg. Vi träffas söndagen den 17 december kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Ta med något att sitta på. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2023 Samhain i Solbergaskogen

Välkomna att fira in den mörka årstiden i en öppen ceremoni för Samhain i Solbergaskogen i Stockholm. Vi träffas söndagen den 29 oktober kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram. 


2023 Höstdagjämning i Solbergaskogen

Välkomna att fira in hösten i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 24 september kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2023 Sommarsolstånd och örtpromenad

Skära nyponrosor pryder buskarna längs vägen. Solen står högt, fåglarna sjunger och naturen pirrar av livsglädje. I skymningen kan vi ana skogsråets skratt och älvorna som dansar i dimman.

Välkomna att fira sommarsolståndet med örtpromenad och ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas onsdagen den 21 juni kl 19.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station). Ta gärna med fika och något att sitta på.

Anmälan sker genom mejl till klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2023 Häxpicknick

Kom och fika med oss! Söndagen den 2 juli flyttar vi häxfikat och samtalen till Strömparterren i Stockholm. Från kl 15 sitter vi på en filt i gräset utanför Medeltidsmuseet, redo att ta oss an häxkonstens alla stora och små frågor.

Ta med en picknickfilt, er finaste kopp och några kakor, fikabröd eller annat tilltugg att dela med er av, så fixar vi teet. 


2023 Fika med Te och Häxkonst

Kom och fika med Te och Häxkonst. Söndagen den 11/6 flyttar vi häxfikat och samtalen till ett café i Gamla Stan i Stockholm. Från kl 15.00 sitter vi med varsin kopp te på Grillska Huset och pratar häxkonst. Vi tänker oss att det blir diskussion, inspiration och en fin stund tillsammans med likasinnade. Om vädret är behagligt sitter vi på innergården den här gången. Ni hittar oss vid månlampan och häxhatten.


2023 Fika med Te och Häxkonst

Kom och fika med Te och Häxkonst. Söndagen den 7/5 flyttar vi häxfikat och samtalen till ett café i Gamla Stan i Stockholm. Från kl 15.00 sitter vi med varsin kopp te på Grillska Huset och pratar häxkonst. Vi tänker oss att det blir diskussion, inspiration och en fin stund tillsammans med likasinnade. Ni hittar oss vid månlampan och häxhatten.


2023 Beltane i Solbergaskogen 

Välkomna att fira Beltane i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas lördagen den 6 maj kl 16.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.  


2023 Fika med Te och Häxkonst

Kom och fika med Te och Häxkonst. Söndagen den 2/4 flyttar vi häxfikat och samtalen till ett café i Gamla Stan i Stockholm. Från kl 15.00 sitter vi med varsin kopp te på Grillska Huset och pratar häxkonst. Vi tänker oss att det blir diskussion, inspiration och en fin stund tillsammans med likasinnade. Ni hittar oss vid månlampan och häxhatten.


2023 Vårdagjämning i Solbergaskogen

Välkomna att fira vårdagjämningen i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 19 mars kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram. 


2023 Fika med Te och Häxkonst

Kom och fika med Te och Häxkonst. Söndagen den 5/3 flyttar vi häxfikat och samtalen till ett café i Gamla Stan i Stockholm. Från kl 15.00 sitter vi med varsin kopp te på Grillska Huset och pratar häxkonst. Vi tänker oss att det blir diskussion, inspiration och en fin stund tillsammans med likasinnade. Ni hittar oss vid månlampan och häxhatten.


2023 Imbolc i Solbergaskogen

Halva vintern har gått och dagarna blir allt längre. Det nya livet börjar redan röra på sig under jorden och vi tar de första stegen ut ur vår vintervila.

Välkomna att fira imbolc i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 29/1 kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2022 Vintersolstånd i Solbergaskogen

Välkomna att fira de långa nätterna, den vilande jorden och den återvändande solen i en öppen ceremoni i Solbergaskogen söder om Stockholm.

Vi träffas söndagen den 18 december kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Älvsjö eller Telefonplan) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mail: klokagummans@hotmail.se, i facebookeventet eller via pm på Facebook/Instagram.


2022 Fika med Te och Häxkonst

Kom och fika med Te och Häxkonst. Söndagen den 16/10 flyttar vi häxfikat och samtalen till ett café i Gamla Stan i Stockholm. Från kl 15.00 sitter vi med varsin kopp te på Källarbyn (gamla café Dox) och pratar häxkonst. Vi tänker oss att det blir diskussion, inspiration och en fin stund tillsammans med likasinnade.


2022 Samhain i Solbergaskogen

Välkomna att fira in den mörka årstiden i en öppen ceremoni för Samhain i Solbergaskogen i Stockholm. Vi träffas söndagen den 30 oktober kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram. 


2022 Höstdagjämning i Solbergaskogen

Välkomna att fira in hösten i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas lördagen den 24 september kl 15.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2022 Örtpromenad och ceremoni för sommarsolståndet

Solen står högt, fåglarna sjunger och naturen pirrar av intensitet. Skära nyponrosor pryder buskarna längs vägen. I skymningen kan vi ana skogsråets skratt och se spåren av älvorna i dimman.

Välkomna att fira sommarsolståndet med örtpromenad och ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas tisdagen den 21 juni kl 18.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station). Ta gärna med fika och något att sitta på.

Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2022 Beltane i Solbergaskogen

Vårvindarna letar sig fram genom skogen, marken är full av vitsippor och trädens löv är på väg att spricka ut. Den djupa skogens vilda väsen vaknar, lockar oss ut ur hemmen till sommarens dans bland gräs och grenar, rötter och jord.

Välkomna att fira Beltane i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 1 maj kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram. 


2022 Vårdagjämningen i Solbergaskogen

Det porlar i bäcken och prasslar i buskarna. På en del håll har knoppar börjat synas på träden. Det här är dagen då mörkret och ljuset är i balans, då vi står med vinterns visdom i ryggen och gör oss redo att ta det första steget ut i sommarens överflöd.

Välkomna att fira vårdagjämningen i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 20 mars kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2022 Imbolc i Solbergaskogen

Hälften av vintern har passerat och dagarna blir allt ljusare. Under fötterna kan vi ana pirret från det nya livet som redan börjar röra på sig i jorden.

Välkomna att fira imbolc i en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Vi träffas söndagen den 6/2 kl 14.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mejl på klokagummans@hotmail.se eller via pm på facebook eller instagram.


2021 Vintersolståndet i Solbergaskogen

Välkomna till en öppen ceremoni i Solbergaskogen. Den här högtiden firar vi de långa nätterna, den vilande jorden och solen som snart vänder om och påbörjar sin vandring tillbaka till oss.

Vi träffas söndagen den 19 december kl 13.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Älvsjö eller Telefonplan) och går gemensamt till en avskild plats i skogen. Anmälan sker genom mail: klokagummans@hotmail.se, i facebookeventet eller via pm på Facebook/Instagram.


2021 Samhain i Solbergaskogen

Välkomna att fira in den mörka årstiden i Solbergaskogen.
Vi träffas lördagen den 31 oktober 2020 kl 16.00 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Älvsjö eller Telefonplan) och går tillsammans till en avsides plats i skogen där vi hyllar förmödrarna och fullmånen, och förbereder oss för vinterns vila.
Ta med: fikakorg, något att sitta på, en ljuslykta


2021 Höstdagjämning i Solbergaskogen

Välkomna på öppen ceremoni i Solbergaskogen söndagen den 20 september 2020. Vi träffas kl 14 vid Sulvägens busshållplats (buss 142 från Telefonplan eller Älvsjö station) och går tillsammans till en fin plats i skogen. 

Temat för ceremonin är tacksamhet och balans.

Ta med kläder efter väder, fikakorg och något att sitta på.